fbpx

Metallåtervinning – Uddevalla

Välkommen till Skrotfrag i Uddevalla när du vill göra dig av med metall-, elektronik- eller järnskrot på ett enkelt och hållbart sätt! Vi tar även emot stubbar, betong och trä.Vi köper ditt förbrukade material och förädlar det så att det kan fortsätta att vara en del av det naturliga kretsloppet och återanvändas som nytt material i framtiden. Skrotfrag har 23 filialer i södra och mellersta Sverige där vi tar emot, fragmenterar och återvinner olika typer av skrot. Utöver att ta hand om ditt järn-, metall- och elektronikavfall så vill vi även vara ditt självklara val när du letar efter ett företag som kan hjälpa dig att skrota bilen i Uddevalla. Hos oss kan du alltså lämna in din bil som inte längre går att använda eller laga där vi i vår tur sanerar och destruerar den, innan vi slutligen skickar den till någon av våra fragmenteringsanläggningar. Där återvinns metaller och andra återvinningsbara material till råvara för att kunna återanvändas i exempelvis stålverk och gjuterier. Skrotfrag är en av Sveriges största aktörer när det kommer till bildemontering och anläggningen i Uddevalla är rätt val för dig som vill ha hjälp med hela processen.

Vi förvandlar skrot till råvara

Genom att sälja ditt metall- eller järnskrot till oss i Uddevalla är du med och bidrar till en hållbarare framtid. Vi tar sedan hand om resten av processen för att ta tillvara på allt återvinningsbart material och på så sätt förvandla ditt skrot till nya råvaror som kan användas i produktionen av nya produkter och maskiner. Detta har vi gjort sedan Skrotfrag AB grundades år 1972 och vi har som mål att fortsätta att ligga i framkant när det kommer till att materialåtervinna järn och övriga metaller till förnybar råvara.

Ett hållbart val för dig och din plånbok

För oss på Skrotfrag är det viktigt att upprätthålla ett både effektivt och hållbart arbetssätt och att hela tiden utveckla vårt miljöförbättrande arbete. Alla våra fragmenteringsanläggningar är certifierade enligt ISO 14001 och oavsett om du väljer att lämna in din bil eller ditt metall- eller järnskrot till oss i Uddevalla så kan du vara säker på att det sker enligt gällande miljölagstiftning. Vår planet är utsatt för stor press vad gäller utvinning av naturliga råvaror och därför är det viktiga att alla gör sitt bästa för att ta hand om det material som redan är en del av den cirkulära ekonomin. Genom att lämna in ditt elektronik-, metall- och järnskrot till oss i Uddevalla får du inte bara betalt, utan är också med och bidrar till vårt hållbara arbete där vi tillsammans kan lämna över en så välmående planet som möjligt till kommande generationer.

Uddevalla

Adress

Klevåsvägen 5
451 55 Uddevalla

Kontaktuppgifter

Telefon: 0522-70 800
Fax: 0522-790 20
uddevalla@skrotfrag.se

Öppettider

Måndag – Fredag:
07.00 – 16.00

Lunchstängt: 13.00 – 13.30

Skrota bilen hos Skrotfrag till bra ersättning

Vi håller vad vi lovar och vår ersättning är bland de bästa i branschen. För att göra det så enkelt som möjligt för dig att skrota din bil har vi här nedanför samlat den information du behöver för att kunna lämna din bil till skrot på ett korrekt och miljömässigt riktigt sätt.

Vill du att vi hämtar din skrotbil? – Inga problem följ bara länken här nedan.

Din ersättning

Upp till 3.500 kr

Gäller komplett bil med originalkatalysator.

Din ersättning

Upp till 2.000 kr

Gäller bil utan katalysator.

Hämtning

Klicka här för mer information

Följande handlingar behövs vid skrotning av en bil

Om ägaren lämnar bilen för skrotning själv

1. Senaste registreringsbevis.

2. Giltig legitimation.

Du behöver ha det senaste registreringsbeviset från Transportstyrelsen (del 2) samt din legitimation, resten fixar vi. Vill du kontrollera om du har det nyaste registreringsbeviset Klicka här. Om du saknar registreringsbevis kan du beställa ett nytt genom att klicka här.

Om bilen lämnas för skrotning av ett ombud

1. Senaste registreringsbevis signerat av ägaren krävs.

2. Giltig legitimation för ombudet, legitimation eller kopia/foto på ägarens legitimation.

3. Fullmakt ifylld och signerad av ägaren.

Vill du att vi hämtar din skrotbil?

Om du vill så kan vi ombesörja att bilen blir bärgad till vår anläggning.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig med information om ersättning och tid för hämtning.

För hämtning av ej komplett bil så kan det tillkomma en avgift, ring för information.

För att full ersättning skall utgå gäller att bilen är komplett och har orginalkatalysator.

Boka hämtning av skrotbil online

Tillbaka till översiktsbilden av ALLA anläggningar

sv_SESV