fbpx

Skrotfrag expanderar!

feb 11, 2022

Skrotfrag köper Molins verksamhet för avfallshantering och återvinning i Kalmar

Skrotfrag förvärvar Molins verksamhet för recycling i Kalmar. Köpet är ett led i Skrotfrags strategi att växa och samtidigt bredda sitt erbjudande till marknaden. – Genom köpet kan vi erbjuda våra kunder att även ta hand om annat avfall vid sidan av metallskrot. Det gör oss till en mer komplett servicepartner inom återvinning med minsta möjliga miljöpåverkan, säger Jonas Lindh, regionchef på Skrotfrag.

Köpet innebär att Molins hantering av avfall i containrar och på flak nu införlivas i Skrotfrags verksamhet.

– Förutom ett antal containrar och kundkontakter tar vi även över delar av Molins professionella och uppskattade personal inom logistik och planering. Det gör att vi tror och hoppas att huvuddelen av Molins befintliga kunder inom recycling ser positivt på affären och väljer att fortsätta sitt samarbete med oss, säger Jonas Lindh.

Molins ägare, Marcus Molin, är nöjd med affären som innebär att företaget nu renodlar sin verksamhet inom transporter och spoltjänster. Samtidigt fortsätter företagen sitt samarbete inom transporter precis som tidigare.

– Vi är en väletablerad lokal aktör med ambitionen att fortsätta växa inom våra båda huvudsakliga verksamhetsområden. Det gör vi genom att vara en bra och pålitlig tjänsteleverantör med bra personal och en hög servicenivå. Att alltid sätta kunderna främst har varit vårt framgångsrecept sedan 1950-talet, säger Marcus Molin.

Skrotfrag grundades 1972 som en bilskrot av Lars Johansson som åkte runt med en mobil press och pressade skrotbilar för att sedan expandera med egna anläggningar för mottagning och fragmentering av metallskrot på olika platser runt om i Västsverige. Idag är 50-årsjubilerande Skrotfrag ett av de största företagen inom återvinning av skrot och metall i Sverige, med över 100 anställda på 23 olika anläggningar och med en omsättning som närmar sig 1 miljard kronor.

– Eftersom vi själva håller i hela kedjan inom återvinning, och ser till att all råvara skickas till stålverk och energiåtervinningsanläggningar, kan vi förebygga föroreningar av mark, vatten och luft genom uppföljning och åtgärder som vi själva har kontroll över, berättar Jonas Lindh.

För mer information:

Jonas Lindh, Regionchef Öst Skrotfrag. Tel: 070-348 35 16. E-post: jonas.lindh@skrotfrag.se

Marcus Molin, ägare Molins. Tel: 0702-49 35 35. E-post: marcus@molinkalmar.se

Tillbaka

sv_SESV